Companiile din Silicon Valley, precum Facebook, Google sau Zynga, sunt dispuse sa investeasca milioane de dolari in achizitionarea unor start-up-uri, doar pentru a "pune mana" pe fondatorii si inginerii din spatele lor.
Anul trecut, Sam Lessin si-a vandut afacerea catre Facebook pentru cateva milioane de dolari, insa la scurt timp dupa achizitie start-up-ul a fost inchis, iar Lessin a devenit angajat al companiei din Silicon Valley.
Aceasta noua practica de recrutare a fost denumita de bloggeri din IT "acqhired" (achizitioangajare), potrivit New York Times.
Companiile care incheie astfel de proceduri considera ca totul se rezuma, de fapt, la achizitionarea de talente.
"Inginerii valoreaza intre jumatate de milion si un milion", a declarat Vaughan Smith, directorul de dezvoltare al Facebook, care in ultimii patru ani a participat la negocierile de achizitionare a circa 20 de talente.
Noii angajati primesc pe langa salariu si pachete de actiuni.
"Impactul de aici este imens. Este extraordinar", a spus Lessin, in varsta de 27 de ani, care si-a vandut afacerea Drop.io si a renuntat la visul de a deveni un superstar al Internetului pentru o pozitie in cadrul Facebook.
Pe de alta parte, veteranii din Silicon Valley se tem ca unele companii platesc prea mult pentru achizitionarea talentelor si ca unii dintre angajatii astfel recrutati vor pleca cat de repede posibil din cauza mediului de munca corporatist.
De asemenea, exista companii, precum Google, dar si start-up-uri de talie mica care se plang ca nu gasesc forta de munca dorita din cauza noilor metode de recrutare. Acestea apeleaza la diverse bonusuri, de la iPad-uri gratuite la lectii de antreprenoriat, pentru a atrage talentele de care au nevoie.
Noua metoda de recrutare a fost implementata cu mult entuziasm de Facebo