Băiatul de 12 ani colecţionează obiecte vechi de familie, cărţi vechi, scrisori şi ilustrate schimbate între ele de stră-stră-mătuşile sale la începutul secolului al XX-lea.
Este mândru de moştenirea morală şi intelectuală a familiei sale şi colecţionează cu rigurozitate obiectele şi amintirile vechi, rămase rudelor sale încă din secolul al XIX-lea şi începutul secolului XX. Îşi descrie colecţia cu mândrie şi profesionalism.
Exponate unul şi unul
„În colecţie găsim poze ale stră-străbunicului meu, plus câteva cărţi poştale pe care fiicele lui şi le-au trimis una alteia. Mai este o carte semnată de Nicolae Iorga, primul volum din« Viaţa şi activitatea lui Andrei Şaguna», de Vasile Alecsandri, un autograf de la Regina Maria şi peste 100 de cărţi poştale de pe la 1920. Mai am şase discuri de patefon de colecţie, cu marile nume ale muzicii româneşti: Maria Tănase, Nicolae Leonard, Corul Madrigal şi altele”, povesteşte copilul. Această colecţie a fost expusă la Muzeul de Artă „Ioan Sima“ pentru mai multe zile, cu ocazia Zilei Europene a Muzeelor, alături de colecţiile diferite ale altor copii.
Aceste lucruri nu sunt singurele pe care le colecţionează. Mai are şi o colecţie de timbre. Spune că mai mulţi dintre colegii săi colecţionează lucruri şi le place să schimbe impresii şi obiecte.
Fizician, muzician şi sportiv
Andrei spune că l-a interesat întotdeauna istoria. I s-a trezit interesul atunci când a citit pentru prima oară scrisorile pe care şi le scriau strămoşii săi, iar de atunci a început să caute şi să colecţioneze amintiri vechi. Îi place să citească istorie, mai ales istoria antică a mai multor civilizaţii şi cărţi despre războaie.
La şcoală, obiectul său preferat este fizica, materie cu care participă des la concursuri. „Acum, sâmbăta asta, voi fi prezent la etapa pe oraş a concursului «Micu