Fostele spitale din Bălţeşti, Urlaţi şi Plopeni sunt propuse, mai nou, pentru tranformare în centre care să asigure asistenţa medicală primară, pentru prahovenii care locuiesc în acele zone.
Dacă autorităţile locale vor accepta, atunci, în scurt timp, în cele trei unităţi sanitare vor începe lucrul medici de familie, generalişti, dar şi doctori din rândul celor aflaţi în ultimul an de rezidenţiat.
Aceştia ar fi remuneraţi, în funcţie de timpul petrecut la muncă, cu aproape 13 lei, pe oră. „Aşteptăm, acum, să vedem, dacă primarii din Bălţeşti, Urlaţi şi Plopeni vor să amenajăm centrele acestea în locul vechilor spitale. Oricum, trebuie să precizez faptul că adresabilitatea la spitalele din Ploieşti nu a crescut, după ce cele unităţi din judeţ au fost închise. Deci nu se justifică funcţionarea acelor spitale, cazurile care ajungeau acolo puteau fi tratate şi în ambulatoriu", a declarat medicul Cristian Vintilescu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.
Primarii nu sunt de acord
Reprezentanţii autorităţilor locale, unde se are în vedere deschiderea centrelor de permanenţă nici nu vor să audă de aşa ceva. „Nu mă interesează ce afaceri vrea să-şi facă în zonă şeful de la DSP Prahova. Nici nu am avea de unde să găsim medici de familie pentru unităţile de permanenţă, în condiţiile în care nu se ştie exact ce se întâmplă la nivel naţional cu acel contract cadru", a precizat Radu Ion, primarul din Bălţeşti.
„Eu am discutat personal cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă care mi-a spus că au mult mai multe cazuri decât aveau înainte de desfiinţarea celor trei spitale din judeţ. Noi vrem să se facă o secţie externă a Spitalului Judeţean", a mai spus edilul.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!