Pe langa cadmiu in orez, melamina in lapte, arsenic in sosul de soia si borax in carnea de porc, fermierii chinezi au inca o practica cu potential...exploziv: adaugarea de forclorfenuron in pepeni.
Intregi campuri de pepeni au explodat, la propriu, in China, dupa ce fermierii au adaugat gresit forclorfenuron pentru a accelera cresterea lubenitelor, scrie Guardian.
Televiziunea de stat chineza a relatat ca forclorfenuronul stimuleaza diviziunea celulara, insa adeseori provoaca cresterea neregulata a pepenilor si albeste semintele.
In acest caz insa, in estul Chinei, fermierii au stropit prea tarziu pepenii, acestia au explodat intocmai ca niste obuze. 20 de fermieri avand aproximativ 45 de hectare de bostanarii au fost afectati de sindromul pepenilor explozivi. Cum harbujii nu au putut fi vanduti, au fost dati la porci si pesti.
Agricultorii sustin ca forclorfenuronul poate accelera cu doua saptamani cresterea culturilor si mareste dimensiunea si pretul fructelor cu aproximativ 20%. Este o practica utilizata in China din anii '80, insa nu sunt putini cei care spun ca substanta nu este potrivita pentru fructe, desi pune putine probleme de sanatate.
Incidentul a declansat o intreaga dezbatere publica despre practicile agricole neortodoxe din China si nevoia de legi mai stricte care sa se concentreze pe siguranta publica.
Pe langa cadmiu in orez, melamina in lapte, arsenic in sosul de soia si borax in carnea de porc, fermierii chinezi au inca o practica cu potential...exploziv: adaugarea de forclorfenuron in pepeni.
Intregi campuri de pepeni au explodat, la propriu, in China, dupa ce fermierii au adaugat gresit forclorfenuron pentru a accelera cresterea lubenitelor, scrie Guardian.
Televiziunea de stat chineza a relatat ca forclorfenuronul stimuleaza diviziunea celulara,