La 22 de ani, cel mai mare vis al lui Iulian este să contribuie la creşterea popularităţii acestui instrument muzical şi să-i ducă faima în lume. Tânărul naist a reușit să ocupe cele mai bune locuri la festivaluri și concursuri de muzică, în pofida faptului că are doar o mână.
Născut într-o familie de muzicieni, tatăl său fiind acordeonist şi mama violonistă, Iulian nu a devenit artist pentru a urma tradiţia părinţilor. „Ei nu-şi doreau să fac muzică, din cauza defectului meu fizic. Însă, văzând că fredonam orice auzeam, de cum începusem să vorbesc, m-au lăsat să încerc", povesteşte tânărul, care a făcut două şcoli muzicale şi un an de Conservator. „L-am abandonat pentru a-mi dedica tot timpul carierei", a explicat artistul.
La nici cinci ani a început să participe la concursuri pentru copii, în calitate de vocalist, iar doi ani mai târziu a luat pentru prima dată naiul în mână. „Era singurul instrument la care puteam să cânt, având un handicap fizic", a precizat Iulian, care, de atunci, nu renunţă la nai nicio zi. Primul public a fost familia lui, au urmat apoi picii de la grădiniţă, colegii de şcoală, iar astăzi concertează la cele mai mari spectacole cu muzicieni de talie internaţională.
„Când eram mai mic, participam mai des la concerte, dar când am crescut, am început să înţeleg ce înseamnă adevărata responsabilitate, interpretare şi prezenţă scenică din timpul unui spectacol". Printre cele importante trofee din palmaresul naistului se numără cele obţinute la „Festivalul primăverii" din Coreea de Nord, concursurile „George Georgescu" din Tulcea şi „George Enescu" din Bucureşti sau „Jocurile Delfice" din Kiev, de unde a venit cu locuri de frunte.
NEVOIT SĂ PLECE DIN MOLDOVA
De mai bine de şapte ani, Iulian încearcă să obţină o bursă în Europa, ca să studieze naiul la nivel profesionist, dar şi ca să-şi poată câştiga existenţa singur.