Îngrijoraţi de fenomenul consumului de droguri din judeţ, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu sunt hotărâţi să facă front comun cu medicii de familie pentru stoparea acestui flagel.
CPECA va organiza peste două zile cursuri de formare pentru medicii de familie din judeţul Giurgiu care doresc să îi ajute pe tineri să scape de „prafurile morţii”.
„Cursurile vor avea loc vineri şi sâmbătă la Muzeul Poliţiei de Frontieră şi vor fi ţinute de un medic specialist din Teleorman. Până acum şi-au anunţat participarea aproximativ 50 de medici de familie din Giurgiu” a declarat pentru „Adevărul de Seară” coordonatorul CPECA Giurgiu, Alexandru Ţepurică.
Cinci consumatori numai în luna mai
Acesta susţine că prin colaborarea cu medicii de familie, instituţia pe care o reprezintă va reuşi să îi identifice mai rapid pe cei care au nevoie de ajutor.
„Dacă până acum ne era semnalat un caz pe lună, în ultima vreme creşterea este alarmantă. De la începutul lunii au fost înregistrate cinci cazuri de consumatori de substanţe interzise” a mai spus Alexandru Ţepurică.
Conform acestuia, consumatorii au vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani. „Este vorba de tineri care au devenit dependenţi. Unul dintre ei îşi injecta heroină, ceilalţi patru fumau produse etnobotanice”.
În toate cele cinci cazuri părinţii consumatorilor au fost cei care au apelat la serviciile CPECA.
„Părinţii sunt disperaţi pentru că nu mai ştiu ce să facă pentru a-şi salva copiii. Tinerii devin agresivi în momentul în care nu primesc bani pentru a-şi procura dozele” afirmă Ţepurică cel care susţine că a început împreună cu pshihologul Mihaela Leoca consilierea unui licean dependent de droguri.