Guvernul a transmis un punct de vedere negativ încă din 7 aprilie iniţiativei legislative a deputatului Mircia Giurgiu privind eliminarea din Legea educaţiei a predării în limbile minorităţilor a istoriei şi geografiei, a declarat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.
El a arătat astfel că pe site-ul Camerei Deputaţilor s-a precizat în mod eronat că Guvernul nu ar fi transmis un punct de vedere la iniţiativa legislativă adoptată tacit de Camera Deputaţilor.
“Guvernul a dat un punct de vedere negativ încă din 7 aprilie, cu mult înainte de termenul de adoptare tacită. S-a făcut în termen util, iar Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a adoptat raport negativ la iniţiativa legislativă, în care toate argumentele din Legea educaţiei s-au preluat, Ministerul Educaţiei susţinând punctul de vedere al Guvernului. Este însă o inadvertenţă inadmisibilă faptul că pe site-ul Camerei Deputaţilor figurează că Guvernul nu a dat punct de vedere, e un lucru neadevărat, greşit”, a precizat Valentin Iliescu.
El a menţionat că în ultimele săptămâni la Camera Deputaţilor au fost adoptate tacit peste 100 de propuneri legislative, din cauza lipsei de activitate a acestui for, cu o săptămână în urmă deputaţii neţinând şedinţă de plen.
“Iniţiativa legislativă a fost mai multe săptămâni pe ordinea de zi, dar din cauza faptului că activitatea legislativă a fost extrem de ineficientă, s-au discutat foarte puţine legi în ultimele săptămâni la Camera Deputaţilor şi peste 100 de legi au fost adoptate tacit”, a precizat ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.
Marţi, plenul Camerei Deputaţilor a consemnat adoptarea tacită a unei iniţiative legislative a deputatului Mircia Giurgiu privind eliminarea predării geografiei şi istoriei în limbile minorităţilor naţionale, pentru că termenul de adoptare 1 mai fusese depăşit.
Iniţiativa legislat