Fundaţia unui imobil, săpată în urmă cu patru ani, este considerată un pericol public pentru cetăţeni de către Primărie. Proprietarul terenului a fost somat să readucă terenul la starea lui iniţială, în caz contrar urmând să fie amendat cu până la un miliard de lei vechi.
Problemele de pe terenul amplasat la intersecţia străzilor Miron Costin şi Dreptăţii au început în urmă cu patru ani, când omul de afaceri Nelu Opriş a început construcţia unui bloc. Deşi nu era eliberată autorizaţia de construcţie, muncitorii au săpat fundaţia viitoarei clădiri de locuinţe. Primăria însă a refuzat să elibereze autorizaţie de construcţie pentru blocul care ar fi urmat să aibă trei etaje şi mansardă. Mai mult, autorităţile locale l-au amendat atunci pe omul de afaceri pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul construcţiilor.
Nelu Opriş susţine însă că, la acea vreme, avea aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) de către Consiliul Local, dar că Primăria l-a încurcat şi a refuzat să îi elibereze autorizaţia de construcţie pentru mai mult de două etaje. „Îmi pare rău că nu am reuşit să termin proiectul. Pe acel teren trebuia să se construiască un bloc foarte frumos cu parcări subterane şi locuri de joacă pentru copii. Din păcate, Primăria nu a vrut să îmi dea autorizaţie de construcţie pentru mai mult de două etaje, aşa că am sistat lucrările. Aş vrea să continui investiţia, din momentul în care se deblochează piaţa imobiliară, dar până atunci nu am ce să fac”, a declarat Nelu Opriş.
Din 2007 şi până acum, terenul pe care s-a săpat o fundaţie de doi metri s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie, unde sunt animale moarte, gunoaie, iar în zilele mai calde chiar boschetari care nu par prea deranjaţi de miros. Cea mai mare problemă este însă cea a trotuarului, care, din cauza fundaţiei prea mari, s-a surpat pe jumătate şi îi pune în pericol pe cei c