Pe masura ce inaintezi in varsta corpul sufera schimbari, astfel ca sunt necesare modificari si in nutritie. Consumul alimentelor potrivite varstei pe care o ai este secretul pentru a face fata cat mai bine schimbarilor din organism.
Conform Huffington Post, iata care sunt alimentele de care ai nevoie cel mai mult la 30, 40 si 50 de ani.
1. Pentru 30 de ani
Nutrienti esentiali: fier, acid folic si calciu. Ai nevoie de 18 miligrame de fier in fiecare zi, pentru a te feri de anemie si a stimula sistemul imunitar. Femeile care vor sa ramana insarcinate au nevoie de 400 de micrograme de acid folic zilnic, pentru a preveni aparitia unor malformatii la copil.
De asemenea, calciul este esential pentru pastrarea tariei oaselor, mai ales ca dupa 35 de ani incepi sa pierzi din masa osoasa. Femeile cu varste intre 19 si 50 de ani au nevoie de 1.000 de mg de calciu pe zi (jumatate dintre acestea nu ofera insa organismului cantitatea necesara).
Alimente esentiale:
- cerealele fortifiate cu vitamine (in special cu fier si acid folic);
- carnea slaba de vita si porc, fasolea (sunt de asemenea bogate in fier); portocalele, sparanghelul si legumele cu frunze verzi (contin acid folic);
- lactatele cu continut scazut de grasime.
2. Pentru 40 de ani
Nutrienti esentiali: fibre, potasiu, calciu si alimente bogate in nutrienti, cu continut caloric redus. Incepand de la aceasta varsta metabolismul incetineste si, in plus, nivelul de colesterol si tensiunea arteriala pot creste, mai ales la femeile care se apropie de menopauza, iar aceste posibile schimbari te expun unui risc mai mare de boli de inima si diabet de tip 2.
Consuma fibre (cel putin 25 de grame zilnic) si alimente bogate in potasiu (ai nevoie de 4.700 de miligrame pe zi) precum cereale integrale, fructe si legume