Despre cafe-barul Angelli, localul de la etajul întâi al galeriilor comerciale Brotăcei, peste drum de piaţa cu acelaşi nume, nu ştiam mare lucru până să îi calc pragul. Ştiam, de exemplu, că este un punct de atracţie pentru tinerii iubitori de ritmuri house şi manele, în egală măsură. Şi că localul e în fiecare seară neîncăpător. Dorinţa de a identifica sursa succesului acestui bar de cartier a fost, de data aceasta, mai puternică decât intuiţia.
După ce aţi descoperit barul (momentan localul nu mai are firmă luminoasă), accesul către acesta este destul de facil, mă rog, folosindu-vă de instinct şi orientare spaţială, pentru că prea multe indicatoare nu veţi vedea. Pentru mine a fost un şoc să văd cât de mică este de fapt această cafenea. Un fel de sufragerie, cu vedere panoramică asupra pieţei de zarzavat şi legume de peste drum. Cele 6 mese liliputane sunt încadrate de canapele din vinilin de un roşu murdar, la propriu. Mai mult ca sigur că noaptea, la lumina globurilor de discotecă, clienţii nu au cum să vadă toate aceste detalii legate strict de igienă. Aerisirea se face prin intermediul aerului condiţionat. Condiţionat de deschiderea geamului, în cazul cafenelei Angelli. În consecinţă, există în permanenţă un miros închis de tutun şi alcool, specific bodegilor ieftine. Asta nu înseamnă că Angelli este o bodegă. Aşa cum nu e nici ieftin. Preţurile la băuturi sunt destul de mari pentru serviciile oferite aici. 50 ml de whisky Jack Daniels costă 12 lei, iar o sticlă de vin de 750 ml 24 de lei. Berea costă în medie 6 lei, iar cocktailurile între 11 şi 16 lei.
După ce mi-am comandat o cafea, un espresso la doar 4 lei, am continuat să răsfoiesc meniul. Am descoperit cu mirare că aici, la Angelli, se face şi mâncare. Mai exact, sandwich-uri şi... pizza! Sandwich-ul pe care am încercat să îl comand a rămas în fază de proiect, din lipsă de ingrediente.