Dragă mamă,
Îţi scriu cum să faci, ca să-i pregăteşti domnului Alberto şi prietenilor voştri, un prânz bogat din pulpe de pui. Să fii atentă şi să nu-l mai laşi să intre în bucătărie cât găteşti! Îi dai să mânânce şi, să nu-i spui cum ai făcut! Ştii cum te-a păcălit data trecută când s-a dat mare că a făcut el budinca de cartofi cu spanac! Acum eu te ajut, te susţin, dar... până la reţete!
Fii atentă! Ai nevoie de: 5 pulpe de pui cu spate, 2 morcovi, o ceapă, 4 cartofi, sare, piper măcinat şi 10 boabe întregi, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, o legătură de usturoi verde, un ou, un gălbenuş, 2 role de tăiţei, 3 linguri de unt, 1 linguriţă de făină, o felie de pâine, puţin lapte sau apă.
Trebuie să le prepari aşa: separă bucăţile de spate de la pulpe şi spală-le. Curăţă legumele şi taie-le: morcovii rondele subţiri, ceapa în sferturi, cartofii în două, pe lung. Curăţă şi spală verdeaţa, apoi toac-o fin şi pune-o separat. Cu o lingură de pătrunjel freacă o lingură de unt şi la fel cu mărar. Dă-le la frigider. Curăţă şi feliază partea albă a usturoiului, apoi zobeşte-l şi cu puţină sare. Partea verde toac-o rondele fine. Pune la fiert, într-o oală, 3 l de apă, adaugă morcovul, ceapa, cartofii, boabele de piper şi spatele de la pulpe şi o pulpă. Lasă la fiert şi când clocoteşte, lasă focul la potrivit, apoi ştii tu că trebuie să scoţi spuma pe măsură ce se adună. Crestează în diagonală pulpele, pe ambele feţe, nu prea adânc şi, în crestături pune puţin ulei, sare şi piper măcinat, apoi le laşi la frigider 20 min. Când în cartofi poţi băga uşor furculiţa, îi scoţi într-o strecurătoare. Lasă-i la răcit şi când sunt numai călduţi, îi zobeşti prin strecurătoare şi obţii un piure la care adaugi o lingură de unt, baţi bine, apoi adăugi oul întreg şi baţi până se încorporează şi îl torni într-o crăticioară pe care o acoperi cu un capac şi o laşi