A moştenit de la străbunicul din partea mamei sale pasiunea pentru instrumentele de cântat. Spune că vrea să fie un profesionist în materie.
Spune, zâmbind, că este păstrătorul tradiţiei în familie. A moştenit dragostea pentru folclor şi instrumentele de suflat de la străbunicul din partea mamei care a cântat la clarinet. „Am auzit atâtea poveşti de la bunica mea despre bunu’ Loghin care şi-a adus instrumentul din război, de prin Germania şi cu care cânta la fiecare eveniment la care lua parte. Cred că de la el am moştenit dragostea pentru cântec“, povesteşte tânărul.
A ales taragotul la 15 ani
Nici nu se gândea în gimnaziu că va ajunge să cânte la un instrument. Era în primul an de liceu, elev la o clasă cu profil tehnic, când a participat la o nuntă împreună cu familia. A rămas marcat de virtuozitatea interpretului la taragot. „Nu mai ştiu cine era, ştiu că nunta a fost în Iegherişte, satul bunicilor mei. După acea nuntă am zis că vreau şi eu să învăţ să cânt la taragot“, spune Florin.
La mai puţin de o lună de la eveniment, Florin era deja elev al Şcolii Populare de Artă „Liciu Borlan“ din Baia Mare la o clasă de instrumente de suflat. „Am avut noroc ca în primii doi ani să-l am ca profesor pe Vasile Ionce care a format cei mai buni sufllători din judeţ“, spune instrumentistul. A făcut parte şi din ansamblul şcolii cu care a participat la numeroase spectacole.
Este student în ultimul an
După ce a absolvit liceul şi Şcoala Populară de Artă, Florin a decis că trebuie să continue studiile în domeniul muzical. A ales o universitate locală în defavoarea Conservatorului clujean. Şi asta deoarece, în paralel, pentru a-şi rotunji veniturile, a început să cânte împreună cu un grup de prieteni la nunţi şi evenimente. Acum râde amuzat de prima lui ieşire în public. „Am avut emoţii de nu-i adevărat! Îmi făceam în c