Vrute şi nevrute s-au spus la Congresul PDL, bătându-se apa-n piuă. E drept, mai nimeni din cei peste 1.400 de delegaţi n-a catadicsit să se plece cât de cât asupra a ceea ce ar trebui să fie interesul naţional, politica economică şi socială pe care ar trebui să o urmeze conducerea principalului partid aflat la guvernare şi care “mai vrea o dată”. Vrute şi nevrute s-au spus la Congresul PDL, bătându-se apa-n piuă. E drept, mai nimeni din cei peste 1.400 de delegaţi n-a catadicsit să se plece cât de cât asupra a ceea ce ar trebui să fie interesul naţional, politica economică şi socială pe care ar trebui să o urmeze conducerea principalului partid aflat la guvernare şi care “mai vrea o dată”.
Astea sunt chestiuni minore, “problemuţe” asupra cărora ditamai politicienii, veniţi la congres cu limuzine de până la 230.000 de euro bucata, n-aveau de ce să se aplece. Important e că sunt la putere şi ne-au anunţat că n-au de gând să plece. Indiferent de mijloacele folosite.
Interesantă, în context, declaraţia-angajament a ministrului de externe, Teodor Baconschi, ajuns vicepreşedinte de partid, deşi n-avea stagiul necesar. Nu-l bănuiesc că a forţat iar figurile de stil, ca atunci când mărturisea că-i fermecat de Elena Udrea. Chiar îl iau în serios, când promite să aducă partidului un milion de voturi din diaspora. Ştie omul ce ştie, dacă ne aducem aminte cum în Parisul unde era el ambasador s-a votat cu viteza sunetului, aducându-i-se lui Traian Băsescu voturile care l-au dat câştigător la prezidenţialele din 2009, pe care, în ţară, le pierduse.
Teodor Baconschi nu face nici un secret că se bizuie pe votul prin corespondenţă. Dacă legea, trecută de Senat, va fi adoptată superficial, într-o formă care deja stârneşte mari suspiciuni de fraudă, atunci acţiunea lui Baconschi - care-l va avea partener pe deputatul William Brânză, cel cu diaspora - are toate şansele d