Toată lumea observă tribunele goale din Liga I. Senzaţia e că,pe măsură ce anii trec, numărul scaunelor nepopulate devine maimare. De fapt, aşa şi este! Liga I pierde aproximativ o mie despectatori pe an din media de asistenţe a campionatului. Paradoxal,singura arenă pe care oamenii vin acum aproape la fel ca în urmă cuzece ani este Craiova.
În afară de Steaua-Dinamo, care şi el dă semne din ce în ce maievidente de uzură, meciurile de la noi se joacă extrem de rar cucasa închisă. De regulă, lucrul acesta se întâmplă unde existăperformanţe, adică acum la Galaţi, şi unde există încă entuziasm,adică situaţia Universităţii Craiova în meciurile în care VictorPiţurcă a fost pe bancă. Cam atât. În rest, tribune goale şi oatmosferă cenuşie.
Poli a ridicat nivelul campionatului
În 2000, pe arenele din Liga I veneau, în medie, 6.800 despectatori. Cei mai mulţi se adunau la meciurile de acasă aleCraiovei şi ale Stelei. Fix în această ordine. Roş-albaştrii erauatunci campioni, iar oltenii, la mijlocul clasamentului. Delocspectaculos, dar oricum mai bine decât sunt acum. Din 2002, adicădin anul în care Poli Timişoara a urcat după cinci ani în Liga I,numărul fanilor a crescut. De la 5.887, cât fusese în sezonul2001-2002, la 7.700. Timişorenii aveau un număr incredibil desuporteri la meciurile de acasă. În jur de 22.000 de oameni lafiecare meci! Ulterior, numărul acesta s-a micşorat, dar bănăţeniiau rămas timp de opt sezoane cu cel mai numeros public din primuleşalon.
Audispărut performanţele, au dispărut şi fanii
Când Steaua avea echipă de titlu, suporterii veneau la stadion.Nimic complicat. De când formaţia din Ghencea a devenit una depluton, automat şi suporterii s-au depărtat de Ghencea. În2000-2001, la meciurile roş-albaştrilor au venit, în medie, 11.800de fani. Atunci Steaua a terminat pe primul loc. În 2004-2005, laultimul cam