Mihaela Iorgovan, Bucureşti. Pentru a prepara un aperitiv deosebit aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cartofi, 150 g unt, o legătură de mărar, o lămâie, 1/2 linguriţă cu piper alb, 1 kg morcovi, o ceapă, 500 g iaurt, 5 căţei de usturoi, ulei de măsline. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă. Îi curăţaţi, îi pisaţi şi adăugaţi untul, mărarul, piperul şi zeamă de la jumătate de lămâie, după gust. Daţi pe răzătoare morcovii şi ceapa, apoi îi căliţi la foc mic împreună cu untul. Iaurtul trebuie amestecat cu mărarul tocat fin, cu usturoiul bine pisat, sare şi puţin ulei de măsline. Pe un platou puneţi un strat de piure de cartofi, deasupra un strat de morcovi şi iaurtul. Se ornează cu mărar tocat.
Georgeta Kalida, Bucureşti. Pentru salata de grâu (Kişir) aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 pahare de grâu pisat mărunt, 3 pahare de apă fiartă, o rodie, 3 legături de ceapă verde tăiată fin, 3 legături de mărar tăiat fin, 3 legături de pătrunjel tăiat fin, o linguriţă cu chimion, piper, fulgi de ardei iute uscat, 3 linguri cu oţet de rodie, o ceşcuţă de ulei de măsline. Preparare: Puneţi apa fiartă peste grâul pisat şi amestecaţi. Apoi lăsaţi să tragă toată apa, după care adăugaţi restul ingredientelor şi montaţi în platou pe frunze de salată.
Mihaela Iorgovan, Bucureşti. Pentru a prepara un aperitiv deosebit aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cartofi, 150 g unt, o legătură de mărar, o lămâie, 1/2 linguriţă cu piper alb, 1 kg morcovi, o ceapă, 500 g iaurt, 5 căţei de usturoi, ulei de măsline. Preparare: Fierbeţi cartofii în coajă. Îi curăţaţi, îi pisaţi şi adăugaţi untul, mărarul, piperul şi zeamă de la jumătate de lămâie, după gust. Daţi pe răzătoare morcovii şi ceapa, apoi îi căliţi la foc mic împreună cu untul. Iaurtul trebuie amestecat cu mărarul tocat fin, cu usturoiul bine pisat, sare şi puţin ulei de măsline. Pe un p