Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a pierdut procesul intentat celor câţiva cernavodeni implicaţi în procesul strângerii de semnături pentru convocarea referendumului în vederea demiterii ei.
Pe 17 martie 2011, primăriţa din Cernavodă a depus plângere la Tribunalul Constanţa împotriva deciziei procurorilor de neîncepere a urmăririi penale faţă de cernavodenii reclamaţi. Iniţial primăriţa i-a reclamat la Parchet pe soţii Luminiţa şi Nelu Costache, cât şi pe Marin Cadiu, pe motiv că semnăturile strânse de aceştia pentru convocarea referendumului nu ar fi fost valide. Procurorii au ajuns la concluzia că plângerea primăriţei nu se susţine şi au dispus neînceperea urmăririi penale. Reamintim că pe 21 mai 2009, iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Interesant este faptul că numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este foarte aproape de numărul voturilor în baza cărora a fost aleasă primar: 5.510.
Astăzi, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis respingerea ca nefondată a plângerii formulate de primarul Mariana Mircea împotriva rezoluţiei procurorilor şi menţinerea rezoluţiei atacate. De asemenea, judecătorii au obligat-o pe primăriţă la plata sumei de 210 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia dată astăzi de magistraţi este definitivă.
Precizăm că pe rolul Tribunalului se află şi dosarul prin care prefectul judeţului a dat în judecată Consiliul Judeţean Constanţa şi pe primarul oraşului Cernavodă pentru refuzul de a-şi desemna un reprezentant în comisia de organizare a referendumului. Următorul termen fixat de magistraţi este 27 mai.
Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a pierdut procesul intentat celor câţiva cernavodeni implicaţi în procesul strângerii de semnături pentru convocarea referendumu