Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 55 de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi lucrători vamali de la Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Naidăş din judeţul Caraş-Severin, se arată într-un comunicat DNA.
În februarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a unui număr de 36 de poliţişti şi lucrători vamali, toţi din cadrul P.T.F. Naidăş. Ulterior, faţă de 36 de inculpaţi, instanţele de judecată au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.
Au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.cinci ofiţeri de poliţie de frontieră, 31 de agenţi de poliţie de frontieră, 13 lucrători vamali şi şase persoane implicate în traficul cu ţigări.
În perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la vama Naidăş, mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat primeau bani, alimente şi ţigări în mod curent de la persoane implicate în traficul ilegal cu ţigări pentru a facilita introducerea în România a unor cantităţi de ţigări netimbrate, provenite din Serbia.
Pentru ca funcţionarii cu atribuţii de serviciu în zona frontierei să nu denunţe şi să nu constate infracţiuni sau contravenţii, traficanţii de ţigări „achitau" aproximativ 50 de euro pentru un bax cu ţigări, respectiv 5 lei sau un euro pentru fiecare cartuş de ţigări, astfel că, în unele situaţii, se „încasau" sume cuprinse între 2.000 şi 2.700 de euro pe o tură. Relevant în cauză nu este cuantumul sumelor primite cu titlu de mită, ci frecvenţa cu care se consumau actele de corupţie şi modul în care au asimilat acest fenomen lucrătorii de poliţie şi cei vamali.
În interiorul grupului infracţional, cuan