Dupa finalizarea procesului de clasificare in functie de competenta a celor aproximativ 340 de unitati sanitare, Ministerul Sanatatii va face noi propuneri de comasare, care inseamna un nou val de reducere a numarului de spitale.
|n 19 judete (Braila, Bistrita Nasaud, Buzău, Bihor, Calarasi, Covasna, Dambovita, Ialomita, Harghita, Giurgiu, Maramures, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Vaslui, Valcea, Neamt şi Salaj), toate unitatile sanitare din administrarea Ministerului Sanatatii şi a administratiilor locale au fost clasificate, conform noilor norme. Azi, ministrul sanatatii Cseke Attila a aprobat inca 158 de ordine de clasificare in functie de competenta, numarul ajungand la 275 din cele aproximativ 340 de spitale.
Pana acum, 5 unitati sanitare au fost clasificate în categoria I de competenta, cu conditia de a realiza, pana la 31 decembrie 2011, un plan de conformare specific fiecarei unitati. Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon din Iasi.
În Bucuresti, 6 institute, respectiv Institutul Oncologic „Prof dr. Al. Trestioreanu”, Institutulde Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala „Prof. dr. D. Hociota”, Institutulde Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Institutulde Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N. C. Paulescu”, Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, Institutul National de Geriatrie si Gerontologie „Ana Aslan” au fost clasate în categoria I monospecialitate. Aceste 6 institute se adauga altor 2 (Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals„ si Institutul de Boli Cerebro-Vasculare) de categorie I monospecialitate, anuntate la începutul săptămanii. Potrivit informatiilor furnizate de biroul de