Francezii vor putea savura produsele de cofetărie şi patiserie marca “La Angela”, chiar la ei acasă, dacă ucenicii veniţi din Franţa voi fi conştiincioşi. Mai mulţi elevi din ţara Cocoşului Galic vin la Târgu-Mureş pentru un curs practic în laboratoarele “La Angela”, urmând ca şi românii să deprindă o parte din secretele bucătăriei franceze. În noiembrie, “La Angela” va prezenta în Franţa produse tradiţionale româneşti, în cadrul unui concurs.
Angela Blaga, administrator al firmei, ne-a oferit detalii despre colaborarea cu francezii.
Reporter: Cum a început colaborarea cu francezii?
Angela Blaga: Noi în permanenţă încercăm să fim cu un pas înaintea celorlaţi, să fim în pas cu tot ceea ce e nou. Prin intermediul unui prieten din Bucureşti, care este director adjunct la o şcoală de pregătire a elevilor pentru diferite profesii, din Saint Michel Mont Mercure, am pus la cale un schimb de experienţă. Am convenit ca cei de acolo să trimită elevi care termină gimnaziul în România, la noi, pentru un curs practic de 30 de zile, urmând ca şi noi să mergem cu oameni pentru a se specializa în Franţa. Cred că ceea ce învăţăm unii de la alţii în materie de gastronomie ne foloseşte tuturor. Frouin Cyril este primul dintre musafirii francezi. La ei în Franţa înaintea începerii liceului se face o ucenicie în viitoarea profesie .
Rep.: În ce constă colaborarea?
A.B.: Noi îi cazăm pe musafirii din Franţa, le oferim masă şi tot ceea ce e necesar pentru o cât mai bună pregătire. În laboratorul “La Angela” învaţă totul despre specialităţile de cofetărie şi patiserie pe care le preparăm noi. Cu siguranţă, vor avea ce să povestească acasă despre prăjiturile sau cozonacii noştri. În plus, îi ducem să viziteze oraşul, judeţul, să ştie cât mai multe lucruri despre România. Am convenit să vină câte doi, dar cum unul dintre cei care erau programaţi în prima seri