Președintele României a afirmat că mass-media ar fi trebuit să fie solidară cu românii, dar a preferat să creeze o atmosferă ostilă ieșirii din criză. Sursa: CODRIN PRISECARU
"Deci, am trecut printr-un moment teribil de greu - 2009 şi 2010. Am avut sentimentul că suntem ca o ţară în război. Au fost şi alte ţări care au trecut prin situaţii extrem de grele în 2009 şi 2010, dar cred că nicio ţara n-a avut o atmosferă atât de ostilă împotriva reuşitei ieşirii din criză. Nu este un atac, Doamne fereşte, la mass-media pe care eu n-am atacat-o niciodată, nici ea pe mine, dar trebuie să vă spun ca au creat o atmosfera groaznică. Să treci prin criză cu un popor descurajat, voit descurajat, nu e uşor şi ai sentimentul singurătăţii şi că, totuşi, trebuie să mergi înaint", a declarat azi şeful statului, citat de Agerpres, la o conferiță pe teme economice.
El a declarat că nu a obligat nimeni mass-media să fie solidară cu politicul sau cu Guvernul, dar adăugă că presa putea să fie alături de românii.
"Este nepermis să-i descurajezi în fiecare zi, propovăduind, proclamând independenţa, eroarea. Şi exact cei care dau lecţii şi acum zilnic şi care parcă plângeau când s-au anunţat cifrele ieşirii din recesiune. "Cum? Nu-i recesiune? Pai, ce facem?", "Câte rele făcea Guvernul pe zi?" şi "Cum duc ţara la faliment politicienii". Şi, în timp ce ei dădeau lecţii guvernului, falimentau ziarele lor. Deci, ei nu erau în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii cum se ţine o ţară", a mai spus Traian Băsescu.
Președintele a menţionat că cei mai agresivi împotriva Guvernului au fost cei ale căror ziare s-au închis, arătându-şi astfel calităţile de manageri.
"Uitaţi-vă că cei mai agresivi au fost exact de la ziarele care s-au închis, la ziarele care nu au mai avut publicitate să afle românii că avem port la Constanţa sau să afle românii că