Cancerul ovarian, de piele, colorectal şi de prostată par să se lipească mai greu de persoanele care obişnuiesc să bea cafea. Medicii explică ce cantităţi sunt indicate, bazându-se şi pe multe studii. Sursa: SHUTTERSTOCK
Energizantul de fiecare dimineaţă, cafeaua, pare să fie mult mai benefic pentru sănătate decât se credea, numeroase studii creditându-l cu efecte nebănuite.
Ajută în lupta cu demenţele, stimulează activitatea cerebrală şi, datorită antioxidanţilor, previne numeroase forme de cancer, de la cel de piele, la cancerul colorectal sau de prostată.
Trei ceşti pe zi pentru a preveni cancerul ovarian
Aportul de cafeină din trei ceşti de cafea pe zi poate reduce riscul de apariţie a cancerului ovarian cu 20%, conform publicaţiei americane Cancer.
După ce au fost studiate peste 122.000 de femei, cercetătorii au descoperit că efectele cafelei sunt mult mai bune în cazul celor care nu au folosit niciodată contraceptive. În cazul lor, riscul era diminuat cu peste 35%.
În acelaşi timp, bărbaţii care beau trei ceşti de cafea au un risc cu 40% mai mic să aibă calculi biliari, conform publicaţiei Journal of the American Medical Association. Cercetătorii cred că sunt stimulate contracţiile din vezica biliară, ajutând la îndepărtarea pietrelor înainte ca ele să devină o problemă.
O cantitate un pic mai mare (400 de mg de cafeină din patru ceşti) oferă protecţie împotriva mai multor tipuri de cancer: bucal, de laringe sau colorectal, conform cercetătorilor de la Universitatea din Utah.
Mai mult, persoanele care consumă şase ceşti de cafea pe zi pot reduce riscul de a face cancer de piele cu 31%, conform cercetătorilor de la Wayne State University din Detroit, care şi-a bazat studiile pe 90.000 de femei.
Protecţia ar oferi-o antioxidanţii, care protejează celulele pielii