„DSK : PS, FMI, Anne Sinclair, Presa” (Libération). „Cardul magnetic de la camera hotelului ar putea arăta cum s-au petrecut faptele” (New York Times). „Urme de spermă pe jos” (Bild). „FMI este aşteptat în Grecia şi în democraţiile arabe” (Le Figaro).
Afacerea DSK continuă să monopolizeze atenţia presei franceze şi europene pentru a 4-a zi consecutiv. „DSK : PS, FMI, Anne Sinclair, Presa”, astfel se intitulează editorialul din Libération. „Ce ştiau în mod exact leaderii socialişti despre viaţa personală a lui DSK? Cum au primit declaraţiile uneia din partid, deputata, şi anume că îi era frică să rămână singură în aceeaşi cameră cu el? Dar dezvăluirile la televiziune ale feţei unui reprezentant socialist şi anume că a fost victima unei tentative de viol? Căci în spatele situaţiei personale a lui DSK, în spatele crizei profunde care traversează astăzi Partidul Socialist, se află responsabilitatea întregii opoziţii. În democraţie, partidele politice nu au numai vocaţia de a aştepta să exerseze în mod ciclic puterea. Ele trebuie să aibă un rol activ: să construiască alternante şi alternative, să prezinte cetăţenilor un contract pe baza căruia să le solicite votul. Totul trebuie pus în practică pentru a desemna pe cel mai bun care să aducă schimbarea. „Oamenii de stânga”, care au sărbătorit pe 10 mai 30 de ani de la alegerea lui François Mitterand, se simt astăzi abandonaţi şi înfuriaţi, ba chiar înşelaţi”.
Există un posibil indiciu în cazul de viol în care este implicat DSK şi despre care nu a vorbit încă nici acuzarea şi nici apărarea. Vorbeşte însă cotidianul american New York Times, în ediţia de azi, într-un articol intitulat: „Cardul magnetic de la camera hotelului ar putea arăta cum s-au petrecut faptele”. La rubrica sa „About New York” Jim Dwyer, reporter şi scriitor şi veteran al cronicii mteropolei americane, aminteşte că „în 1977 hotelurile met