Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi procurorii caută piese contrafăcute
Cei care le-au scos la vânzare se vor alege cu dosare penale
Cercetate rând pe rând de mai toate autorităţile statului cu atribuţii de control, şi chiar amendate de cei de la Protecţia Consumatorului, service-urile auto fac acum obiectul percheziţiilor. În urma mai multor plângeri, potrivit cărora unele service-uri din Capitală montează pe autoturismele pe care le repară piese contrafăcute, poliţiştii de investigare a fraudelor au făcut, ieri dimineaţă, zece percheziţii.
Controalele sunt desfăşurate de Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.
Potrivit acesteia, anchetatorii au identificat şi confiscat piesele contrafăcute, urmând să se întocmească dosare penale pe numele persoanelor care scot la vânzare piese contrafăcute.
Problemele clienţilor păcăliţi de service-uri au fost semnalate încă de acum doi ani, reclamaţiile stârnind un război mediatic între asiguratori, pe de o parte, şi patronii service-urilor, pe de alta.
Asiguratorii, acuzaţi că "recomandă" folosirea pieselor SH
În vara anului 2009, service-urile reclamau "scamatoriile" asiguratorilor, pe care-i acuzau că "recomandă" piese la mâna a doua în reparaţia autovehiculului.
"Încă o dată, autorităţile din România îşi demonstrează incapacitatea şi lipsa de voinţă în a găsi soluţii şi de a proteja contribuabilii. Preconizăm faptul că, până la sfârşitul acestui an, peste 30% dintre unităţile reparatoare se vor închide, existând chiar posibilitatea unei acţiuni de protest în viitorul apropiat, cauza principală fiind lipsa de reacţie a autorităţilor în domeniu din România. Am sesizat CSA şi ANPC şi cu privire la faptul că unele societăţi