Specialiştii care au montat aparatura de interceptare din birourile vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Iaşi sunt suspectaţi de scurgeri de informaţii în urma cărora a fost compromisă o anchetă a DNA ce viza trucarea unor licitaţii, în valoare de peste 200 de milioane de euro, spun surse judiciare.
Principalii suspecţi vizaţi de DNA pentru divulgarea montării aparaturii de interceptare în birourile vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Iaşi ar fi chiar specialiştii, cel mai probabil ai SRI, implicaţi în monitorizarea acestora, spun surse judiciare. Aparatura a fost montată în birourile vicepreşedinţilor Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă ( PNL) împotriva cărora procurorii anticorupţie adunau probe într-un dosar ce viza tentativa de trucare a unor licitaţii pentru modernizarea Aeroportului Iaşi, în valoare de peste 200 milioane de euro. La Iaşi, majoritatea în consiliu este deţinută de USL (PSD +PNL), iar consiliul stabileşte, prin votul majorităţii, modul de finanţare a modernizării aeroportului, care califică sau elimină din start anumite firme.
Vicepreşedinţii CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL) ar fi avut informaţii sigure, de la surse autorizate, că în birourilor lor s-a montat tehnică de interceptare ambientală, spun experţii consultaţi de RL. Cei doi însă neagă faptul că au avut informaţii direct de la surse autorizate. „Întâmplător, luni am intrat în biroul lui Chirilă şi am văzut pe jos, lângă tocul uşii, urme de var. M-am uitat pe perete şi, aproape de tocul uşii- partea de sus, am văzut diferenţe de culoare. Acelaşi lucru l-am observat şi la tocul uşii din biroul meu. Am fost siguri că s-a montat aparatură. Noi ne-am zugrăvit pereţii înainte de a ocupa birourile şi nu am mai făcut reparaţii de atunci pentru că nu a fost cazul. Am invitat presa a doua zi, am spart pereţii şi am descoperit aparatura", n