51 de cai sălbatici şi 20 de mânji ar putea ajunge la abator după ce animalele au fost prinse şi închise într-un ţarc de primărie. Autorităţile locale din comuna C.A. Rosetti susţin că animalele ar distruge pădurea şi ar provoca pagube în localitate. Caii se aflau în zona protejata a Deltei Dunării.
Project manager al asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu se află în satul Letea în încercarea de a salva animalele. El spune la RFI că a depus o plângere penală împotriva celor care au chinuit animalele.
"Au fost băgate într-un ţarc mai multe grupuri de cai care automat se iau la bătaie între ei. În plus sunt iepe în călduri care de cinci zile nu au primit nimic de mâncare. Situaţie cai sălbatici Letea Kuki Bărbuceanu , Project manager al asociaţiei Vier Pfoten
Evident că au apărut probleme de toate felurile, plăgi deschise sau probleme digestive.
Conform legii de protecţie a animalelor aşteptăm poliţia. Am depus o plângere împotriva celor care le-au făcut să sufere, pentru că legea spune că suferinţele fizice şi pshihice, maltratarea şi schingiuirea animalelor este infracţiune şi se pedepseşte cu amendă penală, cu închisoare şi cu confiscarea animalelor " spune la RFI Kuki Bărbuceanu, project manager al asociaţiei de protecţie a animalelor Vier Pfoten.
Asociaţia Vier-Pfoten, alături de Institutul Naţional de Cercetare Delta Dunării din Tulcea, a survolat zona în urma cu două luni şi a stabilit că pe o suprafaţă de 2.800 de hectare se află aproape 1500 de cai sălbatici în libertate. România este singura ţară din Europa unde mai exista cai salbatici, potrivit reprezentanţilor asociaţiei.
51 de cai sălbatici şi 20 de mânji ar putea ajunge la abator după ce animalele au fost prinse şi închise într-un ţarc de primărie. Autorităţile locale din comuna C.A. Rosetti susţin că animalele ar distruge pădurea şi ar provoca pagube în