Aproape jumătate din spitalele din ţară au fost clasificate în funcţie de competenţă. Doar cinci dintre ele au primit cel mai înalt grad de competenţă, cu condiţia să realizeze un plan de conformare. Sursa: Razvan Valcaneantu
În 19 judeţe ale ţării, printre care Brăila, Giurgiu, Olt, Vâlcea, Teleorman şi Vaslui, procesul de clasificare s-a finalizat, iar până acum, doar cinci unităţi au primit cel mai înalt grad de competenţă, dar cu condiţia de a realiza până la sfârşitul anului, un plan de conformare specific unităţii.
Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" din Iaşi.
În Capitală, alte şase institute au fost încadrate în categoria I monospecialitate, respectiv Institutul Oncologic "Al. Trestioreanu", Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. "Prof. Dr.D.Hociotă", Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu", Institutul national de recuperare, medicina fizica si balneoclimatologie, Institutul Naţional de Geriatrie "Ana Aslan".
Clasificarea continuă până la începutul lunii iunie.