Aproape 185 de milioane de euro, cea mai mare parte provenind de la UE, vor fi folosite pentru alimentarea cu apă şi legarea la canalizare a circa 390.000 de doljeni în cadrul masterplanului de apă şi canalizare al judeţului
Masterplanul de apă şi canalizare al judeţului Dolj devine realitate. Astăzi se lansează primele licitaţii din cadrul său, vizând deocamdată managementul şi supervizarea lucrărilor. Urmează apoi şi licitaţiile pentru execuţie, iar lucrările ar putea începe chiar din această vară.
Sub denumirea sa oficială „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj“, acest proiect - mai cunoscut sub denumirea de masterplan de apă şi canalizare - costă circa 185 de milioane de euro. Finanţarea este asigurată, în principal, de Uniunea Europeană, din fondurile postaderare, şi se adresează unui număr de aproape 390.000 de doljeni din toate oraşele judeţului şi din două comune.
Potrivit prefectului de Dolj, statul român este obligat prin directivele europene ca până în 2013 să asigure apă potabilă corespunzătoare calitativ pentru toate marile oraşe, iar până în 2015 are obligaţia de a garanta alimentarea cu apă a tuturor localităţilor din România care depăşesc 50 de locuitori.
Investiţii în toate oraşele şi în două comune
„Acesta este cel mai important proiect care se implementează în Dolj, ca dimensiune a finanţării atrase de la Uniunea Europeană. Prin înfăptuirea acestui masterplan se va asigura peste 95% din necesarul de apă potabilă şi canalizare la nivelul tuturor oraşelor din judeţul Dolj (Craiova, Filiaşi, Segarcea, Băileşti, Calafat, Bechet, Dăbuleni), dar şi a două dintre cele mai mari comune (Poiana Mare şi Călăraşi). Conform directivelor europene, până în 2013 avem obligaţia de a asigura apă potabilă corespunzătoare calitativ pentru toate marile oraşe, iar până în 2015 avem obliga