Lectie de la arabi: Cum pacalesti Fiscul. In unele tari, proprietarii caselor neterminate nu platesc niciun impozit pe aceste imobile. Unul dintre aceste state este Egiptul. Populatia, destul de saraca de altfel, s-a adaptat de minune. Multi oameni locuiesc in case sau blocuri care, din exterior, arata a fi abia in stadiul "la rosu", insa in interior sunt amenajate ca niste locuinte obisnuite, cu aer conditionat si cu antene satelit. Astfel, multe constructii din Egipt sunt neterminate de zeci de ani, cu toate ca sunt locuite de familii. Autoritatile si-au dat seama ca aduna prea putini bani la buget din impozitul pe proprietatile imobiliare, in conditiile in care in ultimii ani in tara, si in special in suburbiile capitalei Cairo, s-a construit foarte mult, scrie Capital.
In articolul "Cumparatorii de actiuni la producatori de ulei sau carne, protejati de scumpirea produselor", ZF scrie: "Un mijloc de protectie in fata ofensivei scumpirilor produselor alimentare este achizitia de actiuni la producatorii de profil. Actiunile Argus Constanta (ulei) sau Avicola Buzau (carne de pasare) au crescut cu peste 30% de la inceputul anului". Integral in Ziarul Financiar.
Mai avem nevoie de agenti imobiliari? Cei 10.000 de agenti imobiliari care activau in Romania in perioada de boom al pietei au reusit sa isi atraga antipatia publica, reprosul principal ce li se aduce fiind acela ca au castigat sume importante de bani fara prea mult efort. Desi criza i-a secerat pe 7.000 dintre ei, cei care au supravietuit au inca mult de lucru la capitolul imagine. Potentialul financiar al industriei a determinat o serie de bucuresteni, cu pregatiri in varii domenii, sa se indrepte spre profesia de agent imobiliar. In perioada de glorie a pietei, la 250 de oameni era repartizat un broker imobiliar. Si acum mai circula legenda taximetristilor transformati peste noapte in