Ziarul „Adevărul“ se distribuie vineri împreună cu volumul trei al colecţiei „Delicii în bucătărie“, „Preparate la grătar“, la preţul de 14,99 lei.
Vara a sosit, iar vremea frumoasă de afară ne îndeamnă să profităm de ea şi să ieşim în natură alături de cei dragi. Şi, cum o masă bună întreţine distracţia, Editura Adevărul vine în ajutorul gurmanzilor cu un manual în arta grătarului. De la preparate simple, ca friptură de vită la grătar sau file de peşte şi legume la grătar, până la preparate exotice ca frigărui din fructe de mare şi mămăligă - toate se vor regăsi în cele 160 de pagini ale volumului „Preparate la grătar".
INTRĂ AICI ÎN MAGAZINUL ONLINE AL ADEVARUL
Mirosuri îmbietoare
Pe lângă farmecul, pe care îl oferă gătitul în aer liber, prepararea alimentelor la grătar necesită puţine ingrediente de bază: ulei de măsline extravirgin, ierburi aromatice şi condimente, sare şi piper. Folosind toate acestea, aromele originale din carne, legume şi brânzeturi se vor menţine intacte. De asemenea, grătarul oferă diverse posibilităţi de preparare a produselor, precum coacerea în spuză.
Alimentele sunt învelite sau nu în folie de aluminiu, în funcţie de tipul de legume, după care sunt lăsate la copt, pe jar. Prepararea la ţepuşă sau frigarea este o altă modalitate de a găti produsele, de altfel este şi cea mai cunoscută şi utilizată. Metoda presupune ca ţepuşa să fie înclinată într-o anumită poziţie, astfel încât grăsimea să se scurgă pe carne îmbogăţindu-i gustul şi aroma. Acestea, dar şi multe alte trucuri pentru o masă reuşită vă aşteaptă în volumul „Preparate la grătar". Poftă bună!
Calendarul apariţiilor
- 13 mai - Aperitive
- 20 mai - Paste
- 27 mai - Preparate la grătar
- 3 iunie - Dulciuri
- 10 iunie - Antreuri şi gustări
- 17 iunie - Pizza şi focaccia
- 24 iunie - Reţete uşoare şi