Adrian Poşulescu, Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis “Pătatu” şi Decebal Simion Gănescu din Zimnicea au primit mandate pentru 29 de zile.
Adrian Poşulescu, ginerele procurorului Budiană, după ce fabrica, acasă, gurile de bancomat la comandă, le vindea la barul “Ramses” din Craiova, care îi aparţine. Poşculescu şi Capotescu comunicau telefonic folosind mai multe cuvinte, care le-au atras atenţia oamenilor legii: „“vine omu’ diseară să cumpere mesele şi scaunele”. Poliţiştii şi-au dat imediat seama că Poşulescu nu s-ar apuca să-şi vândă mobilierul din spaţiul pe care îl are. Prima tranzacţie a avut loc pe data de pe data de 9 mai.
Întâlnire la ceas de taină
Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, a venit la Craiova, unde s-a întâlnit cu Capotescu şi împreună s-au dus la barul lui Poşulescu. Tânărul venit tocmai din Zimnicea şi-a luat aparatul pe care îl comandase. La o jumătate de oră a urcat în maşină şi a pornit în trombă. “Bărbatul circula cu o viteză foarte mare şi din informaţiile pe care le aveam se ştia că nu prea opreşte la filtrele rutiere, astfel că, pentru a evita producerea unei tragedii, mai ales că mai era însoţi de o femeie, am luat decizia să renunţăm la blocarea lui în trafic. La câteva zile a plecat la Budapesta, unde a montat aparatura de skimming, iar la revenirea în ţară l-a contactat pe Poşulescu pentru că nu s-a descurcat cu softul”, a declarat Adrian Glugă, prim-procurorul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.
Pe data de 18 mai Gănescu a venit din nou la Craiova, însă a fost prins în trafic având asupra lui apartura în rucsac. Adrian Poşulescu a mai fost implicat într-un dosar referitor la infracţiuni informatice în 2007, alături de interlopul Stelică Dragavei.
Poşulescu, Capotescu zis “Pătatu” şi Gănescu din Zimnicea susţin că sunt nevinovaţi, iar totul a fost o înscenare.