Sportul e pe cale să piardă cea mai importantă bază de pregătiredin România: Complexul Olimpic de la Poiana Braşov. De vină sunttoţi cei care s-au perindat la conducerea sportului din 2008 şicare au amânat să ia o decizie pentru salvarea locului unde sepregătesc cei mai titraţi performeri.
În 2008, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, moştenitoriiunui fost aviator de pe vremea Regelui Carol au intrat în posesia a20.400 de metri pătraţi din terenul pe care este situată bazasportivă de la Poiana Braşov. Adică terenul de fotbal, pista deatletism, patinoarul, sala de recuperare şi de lupte. Cam tot ce eîn jurul Hotelului Olimpic.
Cei care au avut contact cu dosarul spun că decizia instanţei afost corectă. "Bătrânul Mihai Tatuşescu achiziţionase terenulpentru o stână. Documentele sunt reale, iar cei trei urmaşi ai luiau avut dreptul să revendice moştenirea, care cuprinde cam toatăbaza, mai puţin Hotelul Olimpic", spune o sursă din AutoritateaNaţională pentru Tineret şi Sport. Din 2008, noii proprietari aicomplexului au încercat să negocieze vânzarea parcelei cu forultutelar al sportului. "De trei ori s-a ajuns la o înţelegere, defiecare dată însă nu s-au dat banii. Oamenii au fost de bunăcredinţă şi răbdători, probabil şi din cauza faptului că nu suntfoarte avuţi", explică aceeaşi sursă.
Preţulnesimţirii: Hotelul Caraiman
Sătui să tot fie amânaţi, cei trei moştenitori au trecut lunaaceasta la măsuri radicale. "M‑au înştiinţat verbal că au începutprocedurile de executare silită", declară Gheorghe Cojocea,directorul CSN Poiana Braşov.
Din câte se aude, proprietarii au scos terenul spre vânzareprintr‑o firmă de imobiliare, însă toată afacerea mai implică unaspect care poate duce la dispariţia totală a bazei materiale dinPoiană. "Conform legii, au dreptul la compensaţii pentru folosireaterenului. Adică un eur