Vechea clădire a liceului a fost construită odată cu prima cale ferată din România, în urmă cu 142 de ani. Pentru reparaţiile acesteia este nevoie de suma de şase milioane de lei.
Foşti elevi ai Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” mulţi dintre ei astăzi nume sonore la nivel naţional s-au solidarizat pentru salvarea şcolii unde s-au format. În frunte cu unul dintre foştii directori ai instituţiei, Ion Dincă au pus bazele Asociaţiei „Pro Maiorescu”. Organizaţia numără acum 121 de membri şi a fost înfiinţată în luna aprilie. Ovidiu Ioaniţoaia, cunoscut comentator sportiv şi om de televiziune, dar şi Eugen Şerbănescu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei sunt doar două dintre numele care au fost trecute în cataloagele de clasă.
Aceştia au răspuns eforturilor de srângere de fonduri ale Asociaţiei „Pro Maiorescu”. Recent a avut loc prima acţiune de strângere de fonduri care a reunit sute de foşti şi actuali elevi. În urma licitaţiilor organizate, evenimentul a adus în conturile instituţiei 180.000 de ei, bani care ajung doar pentru prima aripă a clădirii.
Totodată, iniţiatorii asociaţiei au înfiinţat şi o pagină web care este administrată de elevi, prin care se face propagandă pentru salvarea liceului. Pe holul liceului este amplasată şi o urnă cu mesajul “Daţi un leu pentru liceu” unde elevii şi profesorii pot dona diferite sume de bani.
O şcoală istorică
De patru ani, elevii au venit la cursuri în sălile vechiului internat, cândva dormitoare şi săli de mese. „Maiorescienii” au fost primii care au început să facă chetă pentru repararea clădirii construite în urmă cu 142 de ani. Ministerul Educaţiei a dat până luna trecută Colegiului Naţional „IonMaiorescu” 1,6 milioane de lei, doar un sfertdin cât ar fi nevoie.
„Trebuie să găsim urgent o soluţie pentru a reuşi să finalizăm anul acesta lucrările de reparaţ