Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere RBS Bank România, dar în acest moment nu există nicio ofertă de preţ concretă înaintată, a declarat directorul general al instituţiei de credit, Johan Gabriels. "Au existat mulţi oameni care ne-au sunat şi s-au arătat interesaţi (să cumpere RBS România - n.r.). Ei ştiu că suntem de vânzare pentru că (acţionarii, n.r.) au încercat să ne vândă în 2009", a spus Gabriels, citat de Mediafax.
El a precizat că discuţiile pentru preluarea RBS Bank România trebuie purtate direct cu acţionarii băncii. "Singurul lucru pe care îl pot spune este că au fost destul de multe bănci care au venit şi şi-au arătat interesul. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu avem nicio ofertă concretă în acest moment, la niciun preţ. La cât vreau să se vândă? Nu ştiu, pentru că nu este treaba mea", a continuat Gabriels.
Întrebat câţi clienţi a pierdut banca atunci când grupul RBS a anunţat că subsidiara din România este de vânzare, Gabriels a răspuns că nu au fost mulţi clienţi care să renunţe la serviciile băncii.
"Nu cred că am pierdut clienţi pentru că am vizitat majoritatea clienţilor, le-am mulţumit că au rămas cu noi după ce am preluat ABN Amro şi au spus lucruri similare: că menţin relaţia cu aceeaşi persoană şi că produsele şi serviciile nu s-au schimbat", a spus el.
OTP Bank negociază preluarea sucursalei RBS din România, au declarat, la finele lunii aprilie, surse apropiate discuţiilor.
În februarie 2009, RBS a anunţat că operaţiunile din România sunt pe lista activelor de vânzare în cadrul unui program de restructurare al grupului britanic.
Multe bănci s-au arătat interesate să cumpere RBS Bank România, dar în acest moment nu există nicio ofertă de preţ concretă înaintată, a declarat directorul general al instituţiei de credit, Johan Gabriels. "Au existat mulţi oameni care ne-au sunat şi s-au arătat interesaţi (să