Pescarii sportivi din Severin sunt gata să dea cu undița, dar peștele este puțin. Condițiile de pe Dunăre sunt nefavorabile și îi determină pe amatori să fie nemulțumiți.
În Mehedinți există trei asociații ale pescarilor: Dunărea albastră, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, precum și Grupul de Producători Dunărea. Cele trei asociații înglobau 10.000 de pescari, în 2010, cu 1000 de membrii mai mulți decât în 2009. Cei care nu sunt înscriși într-o asociație de profil pot fi amendați.
Deși începând de ieri pescuitul sportiv este din nou permis, cei mai mulți severineni se plâng că peștele este tot mai puțin. Cauza este, din păcate, poluarea existentă pe Dunăre. Ambarcațiunile care sunt acostate în portul Drobeta Turnu Severin nu fac altceva decât să alunge speciile de pești.
,,Ar trebui să fie mutate într-un alt loc, pentru că motorina care se scurge alungă peștii”, ne-a spus Dumitru Băcuiu, în vârstă de 36 de ani. ,,Poate și pentru că vapoarele, cele mai multe în paragină, sunt mult prea aproape de mal” a mai adaugat acesta.
Spre deosebire de anii trecuți, când apele Dunării erau cu mult mai prielnice pescuitului, în ultima perioadă, peștele nu mai este atras de momeală. ,, Acum câțiva ani am prins un crap de 5 kilograme și un altul de 9 kilograme”, își amintește Gheorghe Tomescu, pensionar, și totodată un pescar cu experiență.
Pescuitul - o modalitate de relaxare
Pensionarul de 78 de ani spune că acum zece ani prindea pește și mai dădea și la vecini. La Portile de Fier I sunt șanse mai mari pentru pescari să se întoarcă acasă cu șalău, crap, sau plătică. În zona portului comercial Turnu Severin se pescuiește, în general, sorete, roșioară, oblete. Pescarii care s-au aflat ieri la pescuit au precizat că lunile cele mai bune pentru pescuit sunt iulie și august.,, Sperăm să prindem și mai mult pește în lunile