Mult mai încrezător în propriile forţe şi în capacitatea sa de comunicare cu jucătorii, după un an de muncă Dorinel Munteanu i-a adus pe „oţelari" pe locul 8 la finalul sezonului 2009-2010. Ambiţionat de saltul de patru poziţii faţă de ediţia precedentă a campionatului, Munti şi-a fixat ca obiectiv pentru 2010-2011 calificarea în cupele europene.
Primele achiziţii ale Oţelului anunţate la începutul sezonului 2010-2011 au fost extrem de modeste. Sorin Cucu, Robert Elek şi Laurenţiu Petean au revenit la formaţia de pe malul Dunării după ce au fost împrumutaţi la alte echipe, singurii transferaţi din vară, din postura de jucători liberi de contract, fiind Csaba Borbely şi Laurenţiu Buş. Bucuria lor de a colabora cu Dorinel Munteanu şi optimismul lor vizavi de şansele de a ajunge în cupele europene au trecut însă aproape neobservate. „Sunt mândru că voi juca la Oţelul şi că pot lucra cu Dorinel Munteanu. Sunt foarte mulţumit de pregătirea pe care am făcut-o şi sper să reuşesc un sezon foarte bun la capătul căruia să sărbătorim prezenţa în cupele europene", a declarat Csaba Borbely la vremea aceea. De asemenea, Lau-ren-ţiu Buş spunea plin de entuziasm că speră ca Oţelul să fie „surpriza plăcută a campionatului". Dar cine să ia în serios vorbele lui Borbely, un jucător de 30 de ani venit pentru un an la Galaţi de la Gloria Bistriţa, sau declaraţiile lui Buş, un mijlocaş de 23 de ani, venit de la Arieşul Turda, unde a fost cedat pentru 10.000 de euro de CFR Cluj?
Campioană cu jucători din Liga a III şi puşti care stau cu părinţii
Reţeta de bază a şefilor de la Galaţi, de care Dorinel Munteanu nu s-a speriat deloc, a fost să aducă pe bani cât mai puţini jucători cât mai talentaţi, chiar dacă tineri şi cvasinecunoscuţi. Ion Filip sau Cornel Râpă sunt doar două exemple.
„L-aţi văzut pe Ion Filip (n.r. - 22 de ani) în meciul de la Craiova