Şefii CJ n-au văzut nici măcar mandatele pentru interceptare legală. Sursa: AGERPRES
Oameni care se urăsc. Aceasta este explicaţia simplă a scandalului interceptărilor de la Consiliul Judeţean Iaşi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad (UNPR), pe de-o parte, şi cei doi vicepreşedinţi, Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL), de cealaltă parte, se urau atât de intens încât îşi urmăreau unul altuia fiecare mişcare în căutarea loviturii capitale.
Adăscăliţei a recunoscut că, în ultimele săptămâni, se înjurau în faţă, în discuţiile între patru ochi, şi că tensiunile erau atât de mari încât lipsea doar să se ia la bătaie.
Turnătorii între şefi
Şefii CJ erau capabili să se toarne între ei. În urmă cu un an, Constantin Simirad a făcut plângere la Poliţie împotriva lui Victor Chirilă pentru uzurparea calităţii oficiale, pentru că acesta a condus o şedinţă în plenul CJ în absenţa preşedintelui. Adăscăliţei a fost şi el "dat în primire" de două ori la Parchet, dar sesizările n-au fost semnate de Simirad. Cercetările s-au terminat cu NUP. De această dată nu se ştie de ce sunt acuzaţi cei doi, deşi DNA îi filma pe ascuns în birourile din CJ. "Urmăreau să ne prindă cu ceva, eram filaţi de mult timp", crede Adăscăliţei.
În replică, preşedintele CJ spune că "nu e vorba de o manevră politică. Numai cine are ceva de ascuns face un asemenea circ". Singurul lucru pe care îl recunoaşte Constantin Simirad este faptul că ajungeau informaţii privind presiunile celor doi asupra funcţionarilor din CJ, dar numai la nivel de zvonuri. "În urmă cu o lună l-am demis pe arhitectul-şef", a spus Simirad vrând să sugereze ceva.
Adăscăliţei dă contra: "Da, am intervenit de sute de ori, am făcut presiuni la funcţionari tocmai pentru ca aceştia să se plângă preşedintelui. Ştiam că toţi şefii de servicii