Venirea sezonului cald ne supune organismul unui efort de adaptare, iar acest lucru se răsfrânge şi asupra picioarelor. Iată cum le putem îngriji atunci când le simţim grele, umflate şi dureroase.
După o zi de stat în picioare şi de alergătură, picioarele noastre se resimt. Toată presiunea la care au fost supuse produce senzaţie de căldură, de durere şi de înţepături la acest nivel. Venirea sezonului cald accentuează această problemă, din cauza dilatării vaselor şi stagnării sângelui la nivelul picioarelor. Ignorată, ea poate duce la apariţia varicelor, iar persoanele care suferă de boală varicoasă, de inflamaţii ale venelor sau de diabet zaharat resimt mai frecvent aceste simptome supărătoare.
Dacă se întâmplă ca în ziua respectivă să purtăm tocuri, efectul este şi mai intens. Aceasta pentru că pantofii cu toc înalt contractă suplimentar musculatura gambei şi arcuiesc forţat bolta plantară, menţinând articulaţiile piciorului într-o poziţie nefirească, timp îndelungat. Mai mult, încălţările prea strâmte ne supun degetele unui adevărat supliciu.
Băile călduţe au efect relaxant
La sfârşitul zilei, câteva gesturi simple sunt de ajutor: o baie călduţă, un masaj cu o cremă care conţine substanţe antiinflamatoare şi ridicarea picioarelor la un nivel superior nivelului inimii. Pentru relaxarea picioarelor, extractul de mentă face minuni, de aceea se şi regăseşte în majoritatea produselor dedicate îngrijirii lor. Mentolul din compoziţia sa are efect analgezic, iar flavonoidele reduc inflamaţia şi ajută la relaxarea muşchilor.
Prepară o baie pentru picioare dintr-un lighean cu apă călduţă şi un pumn de sare grunjoasă, peste care adaugă o ceaşcă cu frunze proaspete de mentă sau trei picături de ulei esenţial obţinut din aceeaşi plantă. Asigură-te că zdrobeşti frunzele de mentă, pentru a-şi elibera uleiurile volatile naturale. Înmoaie-ţi p