Pensiunea turistică rurală „Hanul Calugarenilor” se găseşte la doar 30 de kilometri distanţă de Giurgiu.
Odată intrat pe uşa „Hanului Călugărenilor”, nimereşti într-un loc plin de istorie. Chiar la intrare te întâmpină doi străjeri îmbrăcaţi în armură. Hanul este vizitat de turiştii din Giurgiu şi Bucureşti tocmai pentru faptul că aici se pot întoarce în timp şi pot vedea obiecte de mobilier, tablouri şi razboaie de ţesut ce au o vechime de peste 200 de ani.
Mai mult Cătălin este cunoscut de către locuitorii comunei Călugăreni ca fiind un cunoscut pasionat al artei populare româneşti, el strângând de-a lungul timpului peste 1.000 de obiecte vechi pe care le-a expus cu drag atât în local cât şi în curtea acestuia.
Mai mult muzeu decât han
Însuşi unul dintre proprietari, Cătălin Hideg, este cunoscut de către locuitorii comunei Călugăreni ca fiind un pasionat al artei populare româneşti, el strângând de-a lungul timpului peste 1.000 de obiecte vechi pe care le-a expus cu drag atât în local cât şi în curtea acestuia.
„Am strâns obiecte de la ţăranii satului, ştergare, unelte de meşteşugari, copăi din lemn, linguri, covoare ţărăneşti confecţionate manual. Sunt înnebunit după obiectele de anticariat. Am adus căruţe vechi de peste 100 de ani, iar la intrare am doi strâjeri confecţionaţi din aluminiu care îmi apără locaţia. Nu cred că vreţi să ştiţi cât m-au costat toate aceste obiecte dar suma este de ordinul sutelor de milioane de lei” a spus pentru „Adevărul de Seară”, Cătălin Hideg.
„Hanul Călugărenilor” oferă mai multe variante de petrecere a timpului liber: la piscină, pe terenul de fotbal, tenis, baschet, la sala de fitness, biliar şi tenis de masă.
„Clienţii hanului vin în special din Bucureşti şi Giurgiu şi cei mai mulţi sunt încântaţi de faptul că aici pot găsi pe lângă «muzeul» fratelui meu şi preparate culinare tradiţionale s