Par a se integra perfect printre ceilalți americani. Doar că-i mai dau de gol tricourile cu îndemnuri la pocăinţă pe care le-au purtat până mai ieri. Le purtau cu un scop. Sursa: REUTERS
Sâmbătă, lumea trebuia să se sfârşească. Că doar aşa prezisese „profetul” lor, Harold Camping, un fost inginer întors către credinţă, a cărui teorie despre sfârşitul lumii - intens mediatizată la propria reţea de radiouri, Family Radio Network - a adus câțiva oameni în stradă. Ceva însă n-a mers, Apocalipsa s-a amânat şi de data aceasta. Ei, adepții lui Camping, rămân însă în urma „evenimentului”. Probabil cumva dezamăgiţi că nu s-a deschis măcar puţin cerul.
„Mama mi-a spus că nu am să ajung în Rai”
Un amplu reportaj publicat de cotidianul american „New York Times” descrie o familie de adepţi ai lui Camping, cu doar două zile înainte de „data limită” aşteptată de cu sufletul la gură. Era mult de muncă: alergau care încotro pe bulevarde aglomerate, împărţind fluturaşi. Alături, câteva feţe tinere, puţin cam ruşinate.
„Copiii familiei Haddad, din Middleton, Maryland, au multe pe cap: proiecte şcolare, teste naţionale, petreceri de weekend. Şi părinţi care cred că Pământul se va autodistruge sâmbăta aceasta”, scriu ziariştii americani.
Tinerilor nu le e uşor. În urmă cu vreo doi ani părinţii au decis brusc: nu mai pun bani deoparte pentru studiile copiilor, nu mai fac nimic prin casă, că oricum nu mai contează, vine sfârşitul lumii. Săptămâna trecută familia a călătorit la New York, unde copiii s-au simţit încurcaţi împărţind fluturaşi despre marele eveniment care urma să se întâmple.
„Mama mi-a spus că nu am să ajung în Rai. La început am fost foarte supărată, dar e ceea ce ea crede cu adevărat”, le-a spus Grace, fiica de 16 ani a familiei Haddad, jurnaliştilor americani.
Nişte „inofensivi” şi familiile lor
Famili