Sambata 21 mai 2011 se implineste un an de cand senatorul PSD Catalin Voicu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, acuzat fiind de fapte grave de coruptie, si aproape 14 luni de cand el se afla in spatele gratiilor, in arest preventiv. Cine a reprezentat in tot acest timp in Senat interesele bucurestenilor din Colegiul 9 al Capitalei? Nimeni. Si ne mai miram ca romanii refuza sa se mai prezinte la vot...
Care este motivul pentru care timp de mai bine de un an de zile fotoliul de senator ocupat pe hartie de Catalin Voicu a ramas gol? Greu de raspuns si greu de acceptat ca acest lucru se poate intampla intr-o societate democratica in care menirea unui parlamentar este sa se lupte pentru interesele cetatenilor care l-au votat, nu sa ocupe timp de patru ani o pozitie privilegiata in stat.
Sigur, ideal ar fi ca toti parlamentarii care au probleme grave in justitie sa isi prezinte demisia de onoare. Nu sunt putini, dar inca nu putem avea aceasta pretentie de la ei sau de la partidele care i-au promovat. Ar fi mult prea mult, nu?
Dar unui parlamentar care nu isi poate exercita mandatul, cred ca i-am putea cere sa ii permita altcuiva sa preia atributiile sale. Asa se intampla si in cazurile banale, cand, de exemplu, un profesor se imbolnaveste, un medic pleaca sa munceasca in strainatate, o functionara de la ghiseu intra in concediu de maternitate. Toti cei indisponibili, dintr-un motiv sau altul, cedeaza, mai devreme sau mai tarziu, locul altcuiva, macar provizoriu. Nu si senatorul PSD Catalin Voicu.
De retinut este si faptul ca acuzatiile aduse la adresa sa nu sunt deloc usoare: trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. In acelasi dosar apar nume grele, un magistrat de la Inalta Curte, oameni de afaceri importanti, lucrurile