Un corespondent al AFP a făcut o incursiune în Tchiakoulle, satul din nordul Guineei de unde provine camerista care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală la New York. Potrivit jurnalistului, a găsit acolo "printre falezele abrupte, câteva case şi colibe fără apă, telefon sau electricitate". Nu există drum pentru maşini, aşa că ziaristul a mers pe jos până în sat.
"Aici s-a născut tata", a precizat fratele cameristei, arătându-i corespondentului o casă de cărămidă. Bărbatul în vârstă de 42 de ani i-a mai spus corespondentului că sora lui a trăit în sat până la 13 ani, după care s-a mutat în principalul oraş din zonă, situat la 80 de kilometri. Mai târziu, ea s-a căsătorit şi s-a întors în Tchiakoulle. Cuplul a avut o fetiţă, dar, la puţin timp după căsătorie, femeia a rămas văduvă. Ajutată de o soră, presupusa victimă a fostului şef al FMI a ajuns în SUA împreună cu copilul şi s-a angajat cameristă la un hotel din New York.
Membrii familiei încă rămaşi în sat o descriu pe cameristă drept "foarte drăguţă, serioasă şi politicoasă". Ei au precizat că femeia nu a beneficiat niciodată de educaţie, frecventând doar "şcoala coranică" din sat, unde a învăţat să recite versete din Coran, în arabă.
Satul de unde a plecat camerista agresată de Strauss-Kahn
Unul dintre unchii fetei povesteşte că, în urmă cu câteva zile, a auzit la radio ştirea că "un alb a abuzat de o femeie din Guinea, în SUA". De altfel, membrii familiei au aflat de la jurnalistul AFP că această femeie este ruda lor. "De când sora mea a plecat, acum peste zece ani, nu a mai vorbit cu nimeni, nici măcar o dată", povesteşte fratele femeii. "După ce a murit tata, am sunat-o în SUA să-i prezint condoleanţele, iar ea mi-a spus că nu trebuia să mă deranjez", îşi aminteşte fratele presupusei victime.
O mărturisire similară face şi unchiul fetei: "Nu am primit nic