Porţile sfântului lăcaş sunt deschise tot timpul pentru cei care vor să fie mângâiaţi de Dumnezeu. Angela Cojocaru, astăzi maica Monahia Ierusalima, şi-a pus la bătaie întreaga avere şi a trudit zi şi noapte pentru ridicarea unui aşezământ creştin-ortodox de rit vechi în comuna natală, Moroeni.
Târgoviştenii pot alege să petreacă momente de linişte şi meditaţie profundă la Mănăstirea “Ioan Iacob Hozevitul”, singurul aşezământ creştin-ortodox de rit vechi care există în judeţul Dâmboviţa.
Mănăstirea a fost ridicată poala Munţilor Bucegi, în comuna Moroeni, într-un peisaj mioritic la 350 de metri de DN 71, dincolo de râul Ialomiţa, pe drumul spre taberele şcolare. Puteţi ajunge foarte uşor cu trenul sau cu autobuzul.
Schitul a fost construit la propunerea şi prin osârdia unei localnice, Angela Cojocaru, astăzi maica Monahia Ierusalima, care a avut o revelaţie în acest sens. Noapte de noapte, în vis îi apărea Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul) care îi cerea să ridice o mănăstire închinată lui.
Părintele Hariton, împreună cu arhimandritul Flavian şi cu vieţuitoarele obştei creştine au pus piatra de temelie a sfântului locaş în anul 1997.
Ioan Iacob s-a dăruit cu totul lui Dumnezeu
Cuviosul Ioan Iacob a fost un sihastru sfânt al zilelor noastre. S-a născut în satul Crăiniceni, comuna Păltiniş - Botoşani, la 23 iulie 1913, într-o familie de ţărani credincioşi. La şase luni după naştere, mama sa, îmbolnăvindu-se, a decedat, iar copilul a rămas în grija bunicii după tată.
Când avea trei ani, s-a prăpădit pe front şi tatăl său, iar în 1923 a murit şi bunica, micul Ilie rămânând cu totul orfan şi lipsit de mângâierea părinţilor şi a bunicilor. Este luat în grijă de unchiul său, Alecu Iacob, care avea acasă şase copii.
Între 1926-1932, Ilie urmează Gimnaziul „Mihail Kogălniceanu" şi Liceul „Dimitrie Cantemir" la