Investitorii care ar fi pariat, în urmă cu o lună, pe acţiunile combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) s-ar fi dovedit inspiraţi, în condiţiile în care cotaţia OLT s-a apreciat cu circa 35%, în intervalul 19 aprilie-19 mai.
Potrivit draft-ului Scrisorii de Intenţie către FMI, Guvernul va propune, în câteva luni, o soluţie pentru datoriile semnificative ale "Oltchim", urmând să numească un consultant legal pentru privatizarea companiei către un investitor strategic până la finele lunii iunie şi o bancă de investiţii pentru pri-vatizare până la finele lunii sep-tembrie.
Compania a anunţat că, în primul trimestru al acestui an, şi-a redus semnificativ pierderile, de la 52,8 milioane de lei, cât a raportat în perioada similară a anului trecut, la 2,64 milioane de lei, ajungând să lucreze la 40-45% din capacitate, faţă de 20%, în primul trimestru din 2010.
Portofolii similare indicilor bursieri au adus, însă, pierderi uşoare, în condiţiile în care indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi a "Fondului Proprietatea" (FP), a consemnat o depreciere de 10,82%, în intervalul analizat, iar indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 5,13%.
În acelaşi timp, BET-XT, care indică evoluţia celor mai lichide 25 de companii de la bursă, a consemnat o depreciere de 6,14%, în intervalul 19 aprilie-19 mai.
La capitolul fonduri de investiţii, "BCR Obligaţiuni" a adus cele mai mici pierderi investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de instrumente, de 0,08%.
Tradiţionaliştii care au preferat, la 18 aprilie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare de 0,29%. În schimb, inves-titorii care s-au hotărât să constituie de-pozite în lei la "Piraeus Bank" au în-registrat pierd