Hotelierii egipteni au redus tarifele de cazare cu până la 60% în ultimele luni, pentru a atrage turişti. E o măsură disperată. Revoluţia din ianuarie şi revoltele de stradă i-au pus pe fugă pe oaspeţi. Au mai rămas doar britanicii şi ruşii, dar în număr destul de mic. La piramide e aproape pustiu, iar staţiunile sunt goale.
Agenţiile româneşti pregãtesc noi curse charter spre Egipt din iunie. Preţurile sunt mici, dar cererile foarte puţine şi doar pentru Hurghada. Turiştii care vor sã petreacã o vacanţã la soare, aici, vor plãti între 400 şi 600 de euro, pentru şapte zile în regim all inclusive, la hoteluri de cinci şi patru stele.
Deocamdatã însã, Egiptul e un chilipir pentru britanici şi ruşi. Nu au renunţat la zborurile charter cãtre staţiuni şi odatã cu reducerea tarifelor la cazare, a devenit una dintre cele mai ieftine destinaţii.
Sunt însã destul de puţini cei care s-au aventurat aici. Doar o treime din locurile de cazare au fost ocupate. Anul trecut, în aceeaşi perioadã, hotelurile erau aproape pline. Revoluţia din ianuarie şi revoltele care au urmat i-au îndepãrtat pe turişti de Egipt. Autoritãţile au anunţat pierderi de 2,27 de miliarde de dolari. Oficialii sunt însã optimişti. Din februarie, când turismul a cãzut cu 80%, lucrurile s-au mai schimbat.
Turiştii care nu mai merg acum în Egipt, aleg Turcia. CARTON 2 Preţurile au crescut puţin faţã de anul trecut, cu 5-7%. Un sejur costã acum de la 500 de euro, pentru şapte zile, all inclusive, la patru stele. La cinci stele, preţul porneşte de la 640 de euro, cu toate taxele incluse.
Egiptul a fost vizitat în 2010 de 14 milioane de turişti, care au adus ţãrii venituri de aproape 13 miliarde de dolari.
Hotelierii egipteni au redus tarifele de cazare cu până la 60% în ultimele luni, pentru a atrage turişti. E o măsură disperată. Revoluţia din ian