Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au efectuat un sondaj cu privire la alimentația corectă a copiilor și au ajuns la concluzia că unul din opt copii cu vârsta între 5 și 14 ani este obez.
În urma statisticii s-a mai aflat faptul că unul din șase copii este deja preobez. Specialiştii arădeni spun că cifrele sun îngrijorătoare iar la fiecare cinci ani se dublează procentul de supraponderali şi obezi, născuţi după 1996.
“Copiii se îngraşă datorită alimentaţiei nepotrivite, nu din cauză că seamănă cu părinţii lor obezi. Conform datelor din studiile realizate, rezultă că o medie de 53 la sută dintre copii nu servesc zilnic micul dejun”, a declarat Dana Negru, director DSP Arad.
Pe plan local, consumul zilnic de fructe scade semnificativ cu vârsta, de la 11 ani la 15 ani, atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, iar băieţi consumă semnificativ mai puţine fructe decât fetele la vârsta de 15 ani.
„Consumul de legume este semnificativ mai redus decât cel de fructe la toate categoriile de vârstă şi sex . În ciuda faptului că se remarcă o creştere în 2010 a consumului de legume faţă de 2005/2006, totuşi chiar în aceste condiţii, doar în jur de 1/3 dintre elevi consumă cel puţin o dată pe zi legume, excepţie făcând grupul de băieţi de 15 ani, unde consumul este şi mai redus”, subliniază specialiştii DSP Arad.
Luni, se va face o prezentare a unui material despre alimentaţia sănătoasă şi exerciţiul fizic şi vor fi anunţate şcolile şi grădiniţele câştigătoare ale competiţiei de microproiecte desfăşurată în judeţul nostru.