Juriul a decis ca Marele Premiu să fie acordat Ansamblului folcloric de cântece şi dansuri „Drochienii“ de la Liceul Teoretic Drochia din Republica Moldova, instruit de profesoara Iulia Cernei.
Festivalului internaţional de folclor „Cântă bucium pe Ceahlău“, ediţia a II-a, desfăşurat la Piatra Neamţ în perioada 20-22 mai, s-a încheiat, dimineaţă, cu festivitatea de premiere a celor mai buni concurenţi. „Prin acordarea celei mai mari distincţii elevilor de dincolo de Prut, de dincolo de acest element geografic, se demonstrează că toţi trăim în aceeaşi limbă, avem aceleaşi tradiţii şi poate că ei ştiu mai mult decât noi să se bucure de folclor şi să îl evidenţieze“, a declarat Luminiţa Georgeta Vîrlan, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.
Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Paradă a portului popular în centrul oraşului (FOTOGALERIE)
La categoria „Ansambluri folclorice de cântece şi dansuri“, secţiunea gimnaziu, premiul I a fost câştigat de „Mlădiţe tămăşenene“ de la Şcoala cu clasele I-VIII Tămăşeni, Neamţ, instructori Ioan Postolache şi Lucian Vătămănelu. Premiul II nu s-a acordat, iar premiul III a fost adjudecat de Ansamblul „Poieniţa“ din Botoşani. La secţiunea liceu au existat trei premii I, care au fost câştigate de „Codroşorul“ de la Palatul Copiilor Satu Mare, de ansamblu „Rapsodia“ de la Palatul Copiilor Iaşi şi de „Doruleţul“ de la Palatul Copiilor Tulcea. Cele două Premii II au fost câştigate de „Comorile Neamţului“ de la Palatul Copiilor Piatra Neamţ, instructor Anda Coroi, şi Ansamblul „Doruleţ“ al Grupului Şcolar „Dimitrie Negreanu“ Botoşani. Locul III a fost atribuit Formaţiei „Hora“ din Vaslui.
La categoria „Solişti de muzică populară“, secţiunea gimnaziu, cea mai bună prestaţie a avut-o Paula Andrei, de la Mărgineni, Neamţ, care a luat locul II, premiul I neacordându-se. Premiul III a rămas tot în Neamţ,