● Reporterul care filmează într-unul din triburile trăind în preistorie în pădurile Amazonului face următoarea observaţie: aici nu există despărţirea curat-murdar. Natura nu produce gunoi.
● Toate guvernele de după 1990 au fost doar echipe de prim ajutor. I-au făcut pacientului România respiraţie gură la gură, ca să-l poată transfera viu guvernului următor. Uite, e încă în viaţă, fă-l tu bine!
● Cu cât e ţinut mai mult timp doar pe merit într-o funcţie, cu atât omul competent naşte mai multe suspiciuni. Aici e porcăria numirilor politice, în rosturi care cer pricepere, profesionalism, în subminarea încrederii în merit. Cum să fie cutare bun ori foarte bun dacă n-a fost schimbat?
● În centrul Bucureştiului, radioul şi televizorul din maşini nu mai funcţionează ori sunt bruiate. Un taximetrist îmi spune că e normal, fiindcă aici cerul e ocupat de serviciile secrete.
● De ce nu e rentabil să tipăreşti cărţi proaste: La orice carte proastă munceşte tot atâta lume ca la oricare carte de Premiul Nobel. Un ziar-gunoi presupune tot atâta cheltuială tipografică şi redacţională ca unul de calitate. Într-unul din primii mei ani de gazetărie, un maistru de la gigantica rotativă din subsolul Casei Scînteii mi-a zis: Vezi, eu trebuie să pornesc maşina asta în acelaşi fel şi cu aceiaşi oameni, nu contează că tipăresc ceva bun sau o nerozie.
● O bancă are faţada acoperită cu un panou publicitar care spune că împrumutul aici e ocazia a "mii de vise", "mii de sentimente", "milioane de clienţi". Numai că banca e în vecinătatea unui restaurant şi relaţia miilor de sentimente şi de vise se face cu preţurile anunţate la intrarea în locantă: ciorbă de fasole, 6 lei, ciorbă de văcuţă, 8 lei, ciorbă de burtă, 10 lei…
● În unele birouri din Casa Presei porumbeii intră