O ospătăriţă câştigă maximum 400 de euro pe lună, într-un oraş de provincie, în timp ce în Cipru este remunerată lunar cu cel puţin dublu, în Spania, cu cel puţin 1.000 de euro, iar în Germania, cu cel puţin 1.200 de euro, în condiţiile în care angajatorul din străinătate asigură cazarea şi masa candidaţilor recrutaţi. Vezi lista joburilor vacante în horeca la noi şi afară.
4 ospătăriţe în Suceava.Salariu lunar: 1.200-1.400 de lei (290-340 de euro).Condiţii de eligibilitate: seriorizate, punctualitate, experienţă în domeniu.
Bucătar şef în Capitală.Salariu lunar: 1.400-1.600 de euro.Condiţii de eligibilitate: minimum 2 ani experienţă într-o poziţie similară într-un restaurant de lux.
7 ospătăriţe în Marea Britanie.Salariu net lunar: 800 – 1.000 lire.Condiţii de eligibilitate: minimum 6 luni experienţă în domeniu, în strainatate sau 1 an în România, vârsta cuprinsă între 21 - 35 ani, vorbitor foarte bun de limba engleză
100 de poziţii de bucătar, cameristă şi ospătar, deschise la Hilton în Anglia.Salariu lunar: 1.000 – 1.200 euro.Condiţii de eligibilitate: cel puţin 1 an experienţă în domeniul vizat şi cunoştinţe avansate de limba engleză.
10 joburi de patiseri şi cofetari în Anglia.Salariu lunar: 1.600 – 1.800 euro.Condiţii de eligibilitate: cunoştinţe de limba engleză la nivel mediu, experienţă de cel puţin 2 ani pe postul de patiser coordonator, şi, preferabil, experienţă în hoteluri de 4-5 stele, vase de croazieră sau restaurante de fine dining.
10 posturi de ospătăriţă în Larnaca.Salariu lunar: 800 – 1.000 euro.Condiţii de eligibilitate: cel puţin 3 ani experienţă în această poziţie şi cunoştinţe bune de limba engleză, rezistenţă la stres şi program prelungit.
5 bucătari pe Insula Karpathos.Salariu lunar: 1.400-1.600 de euro.Condiţii de eligibilitate: experienţă relevantă în domeniu, cunoştinţe medii de limba engleză şi vâr