Alexandru Răgălie, un tânăr român stabilit în Austria, mărturiseşte că trebuie mereu să lucreze la un proiect sau la o sarcină, pentru că se plictiseşte relativ repede. Mai mult, el declară că are un simţ acut al valorii timpului şi conştientizează că trebuie folosit cât mai bine. Alexandru Răgălie este iniţiatorul campaniei „A Race to Win the Planet", prin care şi-a propus să permită oamenilor să facă lucruri bune în mod constant, datorită unei motivaţii continue şi a unui câştig palpabil. Proiectul face parte din planul său de viitor, care se sintetizează într-un singur concept: antreprenoriat online cu impact global.
Povestiţi-ne câteva lucruri despre dumneavoastră. Ce vă caracterizează cel mai mult?
Cred că cel mai interesant lucru demn de menţionat despre mine este că nu pot să stau fără să fac ceva. Trebuie mereu să lucrez la un proiect, să am task-uri (sarcini - n.r.) pe lista de „TO DO" (de a face - n.r.). Sună poetic, dar am un simţ foarte acut al valorii minutelor şi orelor care trec ireversibil din viaţa mea şi care trebuie folosite cât mai bine. Acesta este un aspect definitoriu al vieţii mele. În rest, am trăit o viaţă normală a unui băiat de Bucureşti, născut înainte de revoluţie. Am stat la bloc, grădiniţa şi şcoala le-am urmat în cartier, iar liceul şi facultatea în centru.
Ce a reprezentat pentru dumneavoastră absolvirea Academiei de Studii Eeconomice (ASE), prima etapă în construcţia carierei?
Cu tot respectul pentru profesorii noştri şi instituţia de învăţământ pe care o reprezintă, eu nu am avut niciodată iluzia că şcoala făcută în România reprezintă o etapă importantă în carieră. Am fost destul de norocos să pot face o facultate, însă am privit-o doar ca pe o necesitate, ceva care „trebuie pus în CV". Prima etapă importantă în carieră a fost munca efectivă. Am început cu o poziţie part-time când aveam 16 ani. Atunci