Timp de trei zile, Piața Civică a fost gazda unei expoziții de produse tradiționale culinare și nu numai, organizată cu ocazia sărbătorii de Sfinții Constantin și Elena.
Producători din toată Ardeal, Banat, Muntenia, și Oltenia au îndemnat tulcenii să guste și să cumpere din marfa produsă în gospodării: de la carne de porc, oaie sau vită, brânzeturi și afumături, cașcaval la miere și produse apicole, ciocolată de casă, covrigi, prăjituri de casă.
După trei zile de expoziție în centrul orașului, comercianții prezenți la târg s-au declarat mulțumiți de vânzările făcute la Tulcea. „În toate cele trei zile am avut numeroși clienți, pot spune că vânzarea a mers bine. Lumea cumpără, e curioasă, gustă și apoi ia și acasă. A mers atât carnea de porc cât și cârnații afumați, slănina ardelenească, salamul de oaie, costița. Cu telemeaua a mers mai greu, dar în rest nu ne plângem“, spune Monica Bratu producător din Tilișca, în apropiere de Sibiu.
„Mai venim că avem vânzare aici“
Producătoarea din Mărginimea Sibiului spune că s-a aflat pentru prima dată la Tulcea, dar speră ca de acum să vină lunar. „Aveți un oraș frumos, cel puțin cât am apucat eu să văd în centrul orașului și vreau să mai vin, poate și ca turist“, spune Monica Bratu.
N-au lipsit din Banat, județul Arad, Suba Mircea și Petronela care au adus ciocolata de casă, simplă și cu nucă, grilas și halviță preparată după o rețetă proprie, din miere de albine și ciuin, fără conservanți. „E cam departe, dar am ajuns pentru prima dată și aici. Am sperat ca ultima zi de târg, duminică, să ne găsească fără marfă și așa s-a și întâmplat“, spune producătoarea din Banat.
Din secuime, producătorul Atila va prepara în fața celor interesați celebrul Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nucă, zahăr sau nucă de cocos, după preferințe.
Brânzeturi de la munte
Din zonele de munte, Grama